Coplesita de atentie

Buna ziua. Ma uit la mine si nu-mi vine sa cred: beau cafea, ascult muzica veche frantuzeasca si scriu emotionata peste poate pentru niste cititori pe care imi pare ca i-am fidelizat, iar asta ma obliga. Poate nu intelegeti ce nu-mi vine sa cred. Eu n-am baut cafea pana la treizeci si trei de ani, adica pana acum cinci. Letargizam insa din cauza bolii mele toata ziua, ma dispera ca nu puteam sta treaza, lucida cand eu aveam atatea carti si reviste de citit – era epoca aceea a colectiilor Art Gallery, The New York Times Book Review, nici nu mai stiu, veneam acasa cu plase tip hipermaket pline de carti de la Kilipirim si Bookfest, cumparam si editii vechi de la cei cu tarabe pe strada. Asa m-am apucat de cafelit. Acum am colectii si de cani de cafea, ha-ha. Apoi, eram cam singura, analizam si dezbateam cu mintea si cu pixul ce citeam, ce descopeream, nu-mi ajungeau caietele. Ai mei ma sprijineau, nu aveam chiosc de presa pe o raza de kilometri buni, bucuresteni, ne-am retras
locativ mai hacana, pe langa, asa ca ploaie, ninsoare, canicula, fugea cate unul sa-mi cumpere la prima ora, in prima zi de aparitie cartile Cotidianului, de exemplu.

Iar tata stia sa cumpere cele mai groase caiete cand il trimiteam dupa. (Sa-l fi vazut cand ma auzea declamand textele in engleza sau nu, se mira de patosul meu, si vecinii, cred. “Ho, fata hai!” si izbucneam amandoi in ras.) Iar acum, nu doar ca nu sunt singura, macar ca m-am maritat si am si un cerc de amici cu care merg la concerte (apropo, sa merg la B’estfest? am invitatie dar ezit), dar sunt si realmente coplesita de atentia unor oameni talentati si spirituali care ma sustin sa continuu povestea aceasta zilnica a scrierii unor texte despre nici eu nu stiu ce pana nu incep sa tastez.
Nu sunt doar scriitoreasa ci si duzinarica
Aseara am facut atatea gafe cand am participat la jocul Clubului Psi Duzina de cuvinte, incat am adormit mai repede de rusine. Ma nelinisteste teama ca voi mai face, macar initialele numelui nu le voi mai lasa scrise cu litere mici. Dealtfel, ma pot multumi si doar sa citesc ceea ce se intampla aici, tot castigata ies.