Psiluneli-Visul

Reconsiderandu-si iar si iar trecutul, intelesese ca avusese pana la urma unul nu foarte tulburat de insatisfactii si nelinisti, nu daca il compara pe al sau cu al atator altora cunoscuti de ea mai tarziu. Parintii sai, copii cand s-au luat, i-au oferit toata grija pe care un parinte responsabil concepe s-o dea copilului sau. I-au daruit-o si ei, si celorlalti patru frati. Si mai mult decat grija, i-au dat si din ceea ce face viata unei copile-adolescente-tinere mai apoi mai frumoasa atunci cand, stia ea, parinti cu posibilitati materiale mult mai mari, nu-si rasfatau atat odoarele: jucarii, carti, haine aratoase, dulciuri, plimbari si foarte, foarte multa veselie si armonie.
Acum, la un an-doi de la mult intarziata desprindere de ei, acceptand cu intelepciune trecutul, nu mai e deloc suparata pentru a nu fi primit de la parinti ceea ce-si dorea de fapt cel mai mult: respectul de sine, increderea in potentialul sau, in viitor. Nu numai ca nu le poarta ranchiuna dar ii iubeste si ii ingrijeste cum poate si ea, exact asa cum stia de la ei: cu devotament.
Cand ii auzeau in trecut urechile cuvinte de descurajare, visa la ziua cand va fi in sfarsit vazuta si cunoscuta cum este in realitate.

Poate de straini mai mult decat de ei. Nu-i vorba, o stiau  iubitoare de carte si de scris dar adeseori cand indraznea o parere contrara, era redusa la tacere cu aceleasi vorbe: “esti proasta, esti ingrozitor de proasta”. Recunoaste si ea ca nu e foarte logica si cu atat mai rau i-au facut anii de hohotit pe seama faptului ca nu pricepe din prima multe chestii practice cum le intelege vazandu-le aplicate de altii. Dar Proasta si-a vazut visul implinit: este azi apreciata de minti superioare pentru singurul lucru poate pe care i l-a dat ei Dumnezeu mai valoros, usurinta de a scrie. Are cititori si reactii de bun simt de la ei.
Inainte de aceasta realizare a sa, se visa noapte de noapte in mijlocul unor multimi de necunoscuti. Diminetile urmatoare se trezea linistita, fara sa caute explicatii , era suficient sentimentul de bine ca se intalnise iar cu prietenii sai. In realitate, s-a implinit si acest vis. Este inclusa in grupuri si comunitati cu care isi impartaseste pasiunea pentru cuvinte.
Au participat la Psi-luneala Visul si  talentatii membri ai Clubului Psi prezenti in tabel. Va invit sa va bucurati de compozitiile lor.