Presoterapia – metoda care îți te face să te simți plin de energie mereu

Datorită simplificării modului în care aparatele medicale funcționează, ele sunt din ce în ce mai accesibile și mai ușor de utilizat, utilizarea presoterapiei, care se înscrie acum în rutina multor persoane, ca parte a optimizării performanței sportive sau de dragul unui aspect estetic cât mai bun. Aceasta nouă tehnică, benefică pentru organism și deci pentru sănătate, oferă un masaj al brațelor, șoldurilor și picioarelor în funcție de tipul aparatele folosite pentru o îngrijire eficientă indiferent nevoile pacientului. Celulita, picioarele umflate, durerile, toate aceste probleme pot fi remediate dacă încercați presoterapie la Movkinetic.

După cum sugerează și numele, presoterapia este o metodă de tratament terapeutic prin presiune. Această presiune va fi exercitată prin intermediul unui dispozitiv electronic și transmisă către așa-zisele mâneci, care sunt echipate cu mai multe perne de aer gonflabil care se va umfla și apoi se va dezumfla succesiv astfel încât să accelereze presiunea venoasă. Modul în care se exercită această presiune asupra circulației sanguine este simplu de înțeles, iar avantajele sunt ușor de intuit.

Presoterapia se bazează pe succesiunea ciclurilor de presiuni apoi depresiuni aplicate unei părți a corpului prin intermediul unor mâneci gonflabile. Este pusă la dispoziția utilizatorului o unitate de comandă, care servește la controlul forței presiunii exercitate, a tipului de umflare a manșoanelor și a diferitelor sale părți, sau chiar la determinarea duratei programului. În timpul umflării secvenţiale, diferitele compartimente care alcătuiesc manşonul se vor umfla unul câte unul, unul după altul, în timp ce în timpul umflării continue, compartimentele se vor umfla unul după altul, prima parte rămâne umflată până când se umflă şi ultima.

De altfel, prin presoterapie se va produce o presiune permanentă, împiedicând dilatarea venelor și astfel va accelera procesul de pompare a sângelui către inima, permițând o îmbunătățire a circulației sanguine. Acesta este motivul pentru care sesiunile de presoterapie sunt prescrise persoanelor cu probleme de circulație a sângelui. Pentru sportivi, acest lucru va permite, printre altele, să elimine sângele încărcat cu toxine și să ofere un aport regulat de sânge proaspăt, încărcat cu oxigen și substanțe nutritive.

Folosită inițial doar în cluburile sportive și clinicile de specialitate, apoi de către kinetoterapeuți și antrenorii sportivi, sistemele de presoterapie sunt acum disponibile în toate clinicile de recuperare medicală, inclusiv la Movkinetic. Totuși, realmente vorbind oboseala musculară provoacă automat o scădere a performanței, a intensității efortului și cu atât mai accentuat a rezistenței. Folosirea aparatelor de presoterapia își găsește aici toată utilitatea prin drenarea numeroaselor cheaguri acumulate în sânge în timpul antrenamentului și va ajunge astfel să lupte împotriva acestei oboseli pentru ca persoana în sine să își dezvolte toate abilități și să nu mai simtă atât de repede acea oboseală.

Alege presoterapie la Clinica Movkinetic și simte-te fresh, plin de energie mereu!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *