Așa cum știm deja, gheața carbonică se obține prin expansiunea CO2 lichid la presiunea atmosferică. Aceasta produce apoi blocuri sau pelete întregi de gheață carbonică. De asemenea, știm că ea este utilizata pe scară largă în industrie, transport criogenic, compresie la rece și, mai ales, în catering. Despre toate acestea, dar și despre alte informații, vom discuta în acest articol.

Principalele caracteristici ale gheții carbonice

Gheața carbonică este o substanță naturală și ecologică. Utilizarea acestuia nu provoacă efecte dăunătoare sănătății și mediului. Când această substanță se transformă în gaz, nu vor mai fi reziduuri. Prin urmare, este foarte curat și vă scapă de toate sarcinile legate de întreținere. De asemenea, gheața carbonică este inodoră, fără gust, neinflamabil și non-toxic. Datorită tuturor proprietăților sale, gheața carbonică este ușor de utilizat în sectorul alimentației. Dacă doriți să utilizați acest produs, nu ezitați să consultați site-ul nostru www.gheata24.ro, iar aici veți găsi gheață la prețuri competitive.

Întrebuințări și frecvente utilizări

Pentru transportul alimentelor la restaurante

În industria de catering, transportul alimentelor este la fel de important ca și serviciile și meniurile. Este necesar să ne asigurăm că transportul se desfășoară în bune condiții, pentru a putea folosi produse de calitate în realizarea preparatelor.

Pentru ca ingredientele să ajungă în stare bună la restaurante, se recomandă respectarea condițiilor de frig în timpul transportului. Reținem că, prin folosirea gheții carbonizate, alimentele vor fi păstrate la temperatura ideală, în special între 0°C și -20°C, pe tot parcursul călătoriei. Ele nu vor suferi nicio modificare sau alterare și vor ajunge la destinație la fel de proaspete. Gata cu acele vremuri în care produsele congelate (pește, legume, înghețată etc.) vor fi aruncate sau irosite, pentru că nu au fost respectate condițiile optime de păstrare.

Folosită în principal de specialiștii în transportul frigorific, gheața carbonică poate fi folosită și de persoanele care doresc să livreze mărfuri la un restaurant. Aceasta va fi un bun aliat pentru a livra clientilor lor produse congelate în conditii optime. În acest caz, aveți grijă să nu puneți gheața carbonică în cabina șoferului mașinii sau în cea a pasagerilor. 

Pentru conservarea alimentelor

Cu o temperatură destul de scăzută, gheața carbonică este produsul ideal pentru păstrarea alimentelor la rece. Folosind-o, poți păstra o perioadă resturile de sosuri sau diferite preparate pentru ca acestea să rămână comestibile. Astfel, personalul din restaurante nu va mai putea risipi alimente și vor economisi bani. În plus, dacă vând înghețată, pot servi oricând congelate sau la temperatura ideală. Gheața carbonică este foarte practică în conservarea fructelor și legumelor, precum și a preparatelor din carne.

Mai mult, prin folosirea gheții carbonizate, lanțul de frig va fi întotdeauna menținut în timpul dezghețării congelatorului. Astfel, alimentele vor fi întotdeauna bine conservate.

By

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *