Descopera cele mai populare locuri din Turcia

Turcia este destinatia perfecta pentru o vacanta placuta in care sa ai parte ata de relaxare cat si de cateva momente incarcate de istorie si cunoastere. Incarcata de emotie si trecut a Turcia este una din tarile pe care trebuie sa le vizitezi de-a lungul vietii. Fie ca vorbim despre monumentele istorice, sau despre mancarea si condimentele speciale, toate acestea vor avea un loc special in mintea ta dupa ce vei alege un charter in Turcia. Locatia exotica care ofera atat de multe din punct de vedere arhitectural, de la antic, la bizantic si modern, Turcia trebuie neaparat adaugata pe lista ta de destinatii daca nu ai facut asta deja.

Konya

Konya este unul dintre cele mai vechi orase din lume si este cunoscut pentru minunata arhitecura Seljuk. Konya este un oras mare aflat in regiunea Anatolei Centrale a Turica, care in secolele XII SI XIII a reusit sa creasca asemenea unei capitale sun conducerea dinastiei Seljuk. Daca vei alege un charter Turcia atunci trebuie sa adaugi pe lista ta si orasul Konya.

Incarcatura istorica a acestuia si cladirile atractive din acea epoca care inca mai pot fi admirate te vor duce intr-o calatori in timp pe care nu o vei regreta absolut deloc. Poti vizita Moscheea Alaeddin, care adaposteste mormitele mai multor sultani. Totoadata, poti vizita si Palatul Seljuk, care desi este o ruina, este o atractie turistica incarcata de ani de istorie. Daca esti insa in cautarea unei atractii turistice moderne poti incerca Turnul Seljuk, care este unul dintre cle mai inalti zgrie-nori din Turcia. Iar pentru a inchieia o zi de vizita cum se cuvine poti lua cina la restaurantul rotativ, aflat la etajul superior al Turnului.

Marmaris

Una dintre cele mai importante statiuni de pe litoral din Turcia, Marmaris este reprezentarea perfecta a unui peisaj desprins dintr-o poveste. Vei gasi colo munti acolo munti acoperiti de copaci cu frunze verzi, plaje cu nisip alb, ape turcoaz si arhitectura istorice. Localizat de-a lungul Rivierei Turciei, in sud-vestul Turciei, orasul port face parte din locurile pe care turistii aleg sa-l viziteze si sa se indragosteaza de el. Acesta ofera pe langa foarte multe activitati pe mare, o multime de variante de restaurante unde poti incerca toate preparale traditionale. Marmaris este si orasul care gazduieste Castelul lui Suleyman Magnificul din secolul al XVI-lea.

Bodrum

Bodrum este un oras construit pe locul unui vechi oras fortifical, Hallicarnassus, care a fost candva casa mai multor cladiri din marmura, temple, statui si Mausoleul, una dintre  Cele Sapte Minuni ale Lumii Antice. Pe partea de Est a orasului Bodrum, turistii pot gasi o plaja superba cu apa perfect albastra si curata. Nu ai avea cum sa te plictisesti pentru ca orasul iti pune la dispozitie o multitudine de activitati perfecte pentru vacanta.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *