Sky Angel – un cămin de încredere pentru bătrâni

Indiferent de activitățile noastre zilnice, la un moment dat tot ne vom izbi de realitatea dură, în care o mare parte din oamenii vârstnici din această țară, duc o lupta continuă de supraviețuire. De cele mai multe ori, din cauza anumitor probleme specifice, aceștia rămân fără adăpost și fără sprijin de orice natură. În unele cazuri fericite, primesc ajutor din partea copiilor sau a autorităților, o parte dinte ei fiind îndrumați să se stabilească în locuri special amenajate pentru nevoile lor. Cu acest scop a fost înființat și Sky Angel, un cămin de bătrâni care să servească drept locuință pentru cei ce nu mai suportă singurătatea sau nu vor să devină o povară pentru apropiați.

Astfel că, pentru a vă convinge că suntem locul ideal unde aceștia își pot petrece o anumită perioadă de timp, ori să se stabilească permanent, vă vom prezenta principalele caracteristici care fac din căminul nostru mai mult decât un loc de cazare, ci chiar o casă pentru cei ce aleg să ne calce pragul.

Unul dintre principalele avantaje de care dispunem este localizare. Suntem situați chiar lângă capitală țării, la o distanță de doar 15 km, accesul în această zonă realizându-se foarte ușor. Poate va întrebați de ce am ales viață la țară și nu la oraș.  Este cunoscut faptul că bătrânii au o mai mare  nevoie de liniște, aer curat, natură și cât mai multă libertate și de aceea am optat pentru a înființa căminul într-o zonă rurală, unde pot beneficia de toate aceste aspecte din plin. În plus, acest spațiu beneficiază de o suprafață foarte întinsă (6.200 mp) care să le ofere spații de plimbare și recreere, dar și de un superb lac de pescuit, spre încântarea celor pasionați de această activitate recreativă. Pe lângă acestea, oamenii se pot bucura și de grădina cu legume proprie sau de mulțimea de pomi fructiferi, care le asigura atât umbră în zilele toride de vară, cât și fructe proaspete și ecologice.

În ceea ce privește construcția acestui complex, aceasta are o capacitate foarte mare, fiind alcătuit din parter și încă patru etaje. Planul a fost gândit de specialiști, în așa fel încât să asigure deplasarea facilă de pe un nivel pe altul, având totodată siguranța că s-au respectat toate normele europene aflate în vigoare. În plus, pentru un acces chiar și la îndemâna celor ce dispun de anumite deficiențe, bucătăria și sala de mese sunt situate la parter, iar camele sunt utilate complet pentru a le asigura îndeplinirea tuturor nevoilor.

Date fiind toate aceste aspecte, atât multitudinea de beneficii practice, cât și atmosfera primitoare și prietenoasă pe care echipa noastră încearcă să o creeze, dar și restul bătrânilor care s-au acomodat deja, sunt o încurajare pentru orice nou venit.

Leave a Comment