Nu ai nevoie de multi bani pentru a merge undeva special

Te intereseaza un concediu in Cuba si cel mai bun lucru care ar putea sa ti se intampla ar fi o oferta last minute in Cuba. Perioada optima, cu ploi foarte rare si temperaturi intre 24-28 de grade,pentru o vancanta in Cuba este intre jumatatea lui noiembrie si pana in aprilie. Deși temperaturile sunt constant calde tot timpul anului, intre mai și octombrie este sezonul umed, cu sanse zilnice de ploaie.Pentru cazare poti merge in Havana, dar mai intai sa vedem cu ce te poate surprinde.

Prin vechea sa eleganta, Havana este o adevarata reintoarcere in timp. Aici poti vedea chryslere, cadillacuri si alte modele de masini mari, superbe si colorate.

Odata ajuns aici, ideal ar fi sa vizitezi Havana Veche, centrul istoric, cartierele Havana Central, Vedado si Miramar. Deasemenea se pot vizita si cartierele periferice.
Havana Veche este renovata destul de mult si este o adevarata poveste sa mergi pe strazi.Cum iesi din centrul istoric,  vezi Havana reala, cu casele inegrite si ponosite de timp. Desi pentru turisti sunt principala atractie, pentru localnici cartierele sunt adevarate mahalale, locuri in care nu-ti vine sa intri la cum arata, desi nu ti se intampla nimic.

In Havana poti vizita muzee, catedrale, fabrici de trabucuri sau galerii de arta.Sunt o multime de atractii si de piete care te imbie la tot pasul. Toate ghidurile despre Havana sunt pline cu atractii de explorat. Deasemenea, nu trebuie ratate cateva locuri turistice din capitala cubaneza, spre exemplu, Bodeguita del Medio, care este locul cu cel mai bun mojito si muzica live.

La Floridita este un restaurant bun in care se serveste cel mai bun daiquiri din lume si are muzica excelenta.

Un alt loc frumos este Sloppy Joe’s Bar, locul in care mergeau vedetele americane cand vizitau Havana.

La Guarida este un restaurant care pare a fi rupt din filme, fiind situat intr-o vila care la vremea ei a fost superba. Aici vei vedea o arhitectura care in ciuda trecerii timpului este in continuare maiestoasa si incredibil de frumoasa. Restaurantul este ca o bijuterie, unic si decorat cu imagini si piese adunate de-a lungul timpului, mancarea este buna, iar bauturile delicioase.

San Cristobal si Moneda Cubana sunt alte restaurante care merita incercate.Sunt multe restaurante de stat cat si private, cele private se numesc paladar, pe care le aflli usor de la hotel sau de la ghizi.

Tot in Havana se poate vizita Havana Vieja formata de perimetrul dintre cele patru mari piețe istorice, Plaza de Armas, Plaza de la Catedral , Plaza de San Francisco și Plaza Vieja.

In Plaza de la Catedral poti incerca Ropa Vieja, mâncarea tradițională a cubanezilor, formată din bucățele tocate de vită în sos, la Dona Eutimia, un restaurant de familie cu tradiție în Havana.

Pentru toate aceastea si multe altele, merita sa incerci o oferta last minute in Cuba la Cubanacan El Viejo y El Mar 4 stele.Se afla la 1 minut de mers pe jos de portul de agrement Hemingway, la 19 minute de mers pe jos de Fusterlandia, la aproximativ 8 km de mers cu masina de Acvariul National si la 11 km de Fabrica de Arte Cubano. La dispozitia oaspetilor se afla receptie deschisa nonstop, serviciu de concierge, lift, terasa, zona pentru fumatori, salon de frumusete, piscina in aer liber, sezlonguri, sauna, umbrele de plaja, restaurnat, bar si lounge.

Leave a Comment