Despre TEBA

“Ci din vanitatea grecilor, coruptorii tuturor adevarurilor (faith Lactantius) care fara nici cel mai mic grad de certitudine s-au laudat cu Antichitatea lor, vine intai de toate eroarea: aceea care s-au flatat pe ei insisi, s-au gandit sa convinga lumea, ca nu a fost nici un potop care sa preceada potopul lui Ogyges, Regele Tebanilor in Boetia (in latina oe se citeste e alungit din o – atentie dacologilor de la congrese!), sau mai curand in Attica; si prin urmare poetii au numit Ogygia lucrurile care au depasit Antichitatea, cat despre Ogyges celor mai vechi. 
(…)
Sunt unii care cred ca acest Ogyges a domnit in Aegypt (fonetic Egipt) drept pentru care ar trebui sa fie Cadmus, care calatorind in Grecia a construit Teba, asa numita dupa o vaca omorata: pentru ca in limba siriana o vaca este numita teba.
(…)
Si ca acesta al lui Ogyges (potopul) nu este acelasi cu cel al lui Noe, ci potopul lui Ogyges pe atunci rege al Atticai sau al Ogygei, nu s-a intins mai departe de bancurile Archi-pelago-ului, sau Marii Aegoean (stiuta astazi sub numele Egee).“
extras din The history of the World scrisa de Sir Walter Raleigh, 1614
Comentarii pe baza textului:
In primul rand trebuie remarcat ca nu s-au batut campii pe aici cand s-a tot afirmat ca grecii si-au insusit istoria si au falsificat-o. Ca tot ce e luat de ei (si nu pot dovedi arheologic nimic din istoria antichitatii) sunt numai copii. Si de Zei, si de locuri. Rusinos lucru. Am mai spus de ce s-a intamplat acest lucru, il repetam aici pentru a fi clar pentru toata lumea. S-au dat razboaie crude si crunte intre fortele Binelui si cele ale Raului, aici pe pamanturile astea, numite astazi Romania. La un moment dat, Raul a fost invins si fizic nu mai putea face nimic. Pur si simplu nu mai avea sanse. Si atunci, a lucrat unde stie mai bine. A falsificat tot, a sters numele Luminii din istorie, astfel incat oamenii sa nu se poata raporta niciodata la trecutul de glorie, in felul asta slabind. Si a jucat bine cartea lui nenea cu Umbra. Iar acum, cand urmasii celor care descind (cel putin teritorial) din cei dintai Ingeri, reprezentanti supremi ai Binelui, sunt slabiti si ametiti si si-au
pierdut radacinile, este timpul pentru actiunea fizica. Sa vedem ce carte va juca in continuare Binele!
Textul. Acest potop este localizat (impropriu spus) in perioada 2200 i.e.n. iar potopul lui Noe prin 4400 i.e.n.
Dupa potopul lui Noe (cunoscut si ca Elendil), aproape toata Transilvania de astazi si cam trei sferturi din Tara Romaneasca (sau Campia Romana – cum vreti) au ramas sub ape si au format o mare.  Aceasta mare ar fi comunicat cu lacul cunoscut astazi drept Marea Neagra. Apele s-ar fi amestecat si lacul a devenit la randul sau mare. Aceasta mare, va fi botezata de catre cei din vechime Marea Oceanului, adica Marea Dunarii, caci Oceanul era Dunarea.

Denumirea de Marea Oceanului se va transforma in timp din OCEAN (care inseamna albastru) in AEGOEAN, fonetic EGEAN. Intre OCEAN si EGEAN trebuie sa fii foarte indarjit sa nu observi asemanarea. Nu ne dam seama cat se retrasesera apele de dupa potop, astfel incat Dunarea (Oceanul) sa se fi delimitat dintre ape si astfel sa dea numele marii in care se varsa.
Egiptul stim ca era Tulcea de astazi. Teba, suntem 70% convinsi ca era Drobeta de astazi. Vedem din text ca Teba inseamna Vaca, iar din legende aflam ca nu era o vaca oarecare si ca, la fel ca in formarea voievodatelor, aceasta Vaca cu o semiluna in coarne este urmarita de catre Cadmus pana cand aceasta oboseste, iar pe locul acela este sacrificata si aici se va ridica orasul TEBA sau orasul VACII. Asemanarea cu formarea Moldovei fiind frapanta cand Dragos (daca renuntam la grecismul -os devine DRAG) urmareste Bourul si descopera pamantul intemeierii Moldovei, ne explicam lesne de unde capata TEBA prefixul de astazi DRO. De la DRAG, adica VACA lui DRAG. Banuim ca in timp, traducerea din limba siriana (limba vorbita in zona Phoenicia – fonetic Fenicia, adica Histria de astazi – de unde venea Cadmus si de unde aduce un nou alfabet cu el) se inaspreste precum rugina pe fier sau muschiul pe pamant si VACA sau BOUR are aceeasi echivalenta. As merge pe varianta VACA, nu mai dep
arte insa India este mereu o cale de a proba lucrurile.
O alta scurta poveste care se repeta, este cea in care Cadmus sau Cadmu isi trimite oamenii sa ia apa din izvorul de langa Teba. Si sunt omorati de gardianul izvorului, un dragon sau un balaur. Pe care Cadmus il invinge. Apoi, la sfatul Minervei (iarasi minunata Minerva) Cadmus sadeste dintii de balaur in pamant din care creste o armata de luptatori armati. Arunca o piatra intre ei, mor, raman cinci care il ajuta sa intemeieze Teba. DAR! Fix aceesi metoda, ani mai tarziu, o aplica Iason in expeditia sa cu argonautii la sfatul Medeei pentru a trece (nu ne amintim) nu stiu ce proba. Tot dinti de dragon saditi in pamant din care ies “oameni” armati cu puteri supra-omenesti care se omoara intre ei dupa ce fac nu stiu ce, numiti SPARTOI, oamenii lui Ares.
Mituri care se repeta in fondarea marilor asezari. Este o intreaga alchimie si nu ne prindem de ce toata mascarada asta.
De tradus, acel cuvant arhipelag folosit initial in textele vechi drept ARCHI-PELAGO, inseamna ARCUL PELASG. Iar Pelasgii nu trebuie sa mai amintim ca au fost stramosii dacilor. Iata ca lumea nu s-a nascut nici cu Crestinismul, si nici cu dacii.
P.S. Am uitat, de, varsta! Astazi avem localitatea Agigea de la tarmul Marii Negre, pe langa Constanta. Ogigia se numea si insula lui Calipso, cu care a stat Ulis(e) timp de 7 ani. Click aici pentru detalii.