Cum a fost revolutionat sistemul medical

Celulele stem au revolutionat sistemul medical cand s-a descoperit ca acestea sunt utile in tratarea mai multor afectiuni serioase, in prezent numarul ridicandu-se pana aproape de 80 si se asteapta ca pe viitor cifra sa creasca si mai mult. Acestea pot fi prelevate din mai multe zone ale corpului intrucat oamenii de stiinta au descoperit ca mai multe tesuturi si organe contin celule stem intr-o anumita cantitate, de la creier, maduva osoasa, vase de sange, piele, dinti, ficat, inima si nu numai. Astfel, celulele stem traiesc intr-o anumita zona a fiecarui tesut insa intr-o stare inactiva si se inmultesc atunci cand este nevoie in urma unui accident intrucat corpul are nevoie de mai multe celule. De asemenea, celulele stem pot fi recoltate in diferite moduri, in functie de locul de provenienta, insa unul dintre cele mai comune este maduva osoasa, iar oricine are ocazia de a se informa mai bine despre celule stem de la StemSure.

Cordonul ombilical

Multe femei aleg ca in momentul nasterii sa urmeze procedurile de recoltare a celulelor stem din sangele cordonului ombilical intrucat totul este foarte simplu si se deruleaza in scurt timp, iar tesuturile se potrivesc din punct de vedere genetic cu cele ale copiilor, motiv pentru care nu vor fi refuzate de catre sistemul imunitar. Astfel, atunci cand poate fi nevoie, se apeleaza la celule stem pentru a trata diferite afectiuni, fara a mai fi nevoie de inscrierea pe liste interminabile pentru a beneficia de un transplant de organe.

Celule pluripotente

Celulele stem embrionice si cele pluripotente sunt similare din punct de vedere functional, acestea au capacitatea de a crea alte tipuri de celule si tesuturi, motiv pentru care pot fi produse diferite tipuri de celule stem. In acelasi timp, oamenii de stiinta testeaza diferite modalitati de dezvoltare pentru ca acestea sa fie potrivite in toate conditiile, fara a fi refuzate in anumite conditii, ocazie cu care nu mai sunt impuse limitari ale sistemului imunitar.

Alte optiuni

In acelasi timp, cine se intereseaza de celule stem de la StemSure poate afla faptul ca unele dintre acestea pot fi tranformate si diferentiate, astfel incat sa ajunga alte tipuri de celule care nu au legatura intre ele, precum cele ale creierului care se transforma in cele ale sangelui, fie cele care ajuta la formarea sangelui ce se transforma in celule ale muschilor cardiaci. Bineinteles, acest domeniu poate fi perfectionat si exista o multime de alte posibilitati pana sa se ajunga la potentialul maxim, insa in prezent celulele stem aduc o multime de beneficii. De asemenea, cu siguranta, se poate considera ca acesta reprezinta viitorul sistemului medical intrucat va fi mai simplu ca niciodata pentru orice persoana sa isi asigure sanatatea personala si a rudelor apropiate.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *