Obiceiuri toxice pe care trebuie sa le elimini din rutina ta zilnica

Unele obiceiuri intra in rutina noastra fara sa ne dam seama. Mai mult decat atat, nu ne dam seama ce efecte nocive pot avea aceste gesturi asupra noastra. De la tulburarea somnului,  scaderea productivitatii, pana la epuizare emotionala.

Ce obiceiuri toxice trebuie sa le elimini din rutina zilnica?

1.Folositi telefonul, tableta si laptopul in pat inainte de culcare

Nu mai aduceti telefonul sau laptopul in patul vostru cand va pregatiti sa va culcati. Nici nu va dati seama cat de mult va afeacteaza somnul si productivitatea.

Noaptea, lumina albastra de la ecranul dispozitivelor afecteaza productia de melatonina. Veti adormi mai greu si nu veti mai avea parte de un somn odihnitor. Iar lipsa somnului da peste cap buna functionare a organismului.

Va puteti uita la televizor, insa sa fie asezat la distanta.

2.Navigati pe net in loc sa rezolvati task-urile de la munca

Aveti nevoi de 15 minute consecutive de concentrare inainte sa dati cu adevarat drumul la treaba. Odata intrati in ritm, veti cadea intr-o stare euforica de productivitate.

Daca va pastrati ritmul, veti fi de 5 ori mai productiv decat in mod obisnuit.

Insa, cand dati click pe ceva ce nu are legatura cu munca (vreti sa cititi stirile, sa verificati Facebook-ul), va scoateti din ritm.

Asta inseamna ca trebuie sa o luati de la cap cu cele 15 minute de concentrare pentru a reintra in ritmul productiv.

 

 3.Verificati mereu telefonul cand aveti o conversatie fata in fata

Pe langa faptul ca este un gest extrem de nepoliticos, nu va bucurati pe deplin de un schimb interesant de idei si de compania persoanei cu care comunicati fata in fata. Veti observa ca discutiile vor fi mai savuroase si va vor da o stare mai buna de spirit.

 

4.Va comparati viata cu altii

Renunta la acest sport. In momentul in care va comparati cu altii, nu mai sunteti stapan pe fericirea voastra.

La fel, daca ati reusit sa indepliniti cu succes un proiect sau o anumita sarcina, nu va lasati doborati de opiniile altora.

Pretuiti-va ca persoana si tineti minte un lucru legat de parerea altora: Niciodata nu sunteti atat de rau pe cat spun ei.

 

5.Folositi nenumarate notificari

Notificarile va pot ajuta sa fiti mai organizati, dar pot fi si un adevarat cosmar pentru sanatatea voastra psihica. Tresariti de fiecare data cand telefonul mai primeste un mesaj sau un mail si va tulburati activitatea in progres.

O modalitate mai productiva si mai eficienta de a face lucrurile este sa va alocati la un moment dat un timp (20-30 de minute) in care sa raspundeti la mesaje si emailuri. Apoi va puteti intoarce la rezolvarea celorlalte task-uri.

 

Starea noastra psihica si emotionala sunt afectate de aceste obiceiuri toxice din rutina zilnica. Poate acum veti constientiza de ce la sfarsitul programului, va simteati asa surmenati. Schimbati abordarea si veti fi mai eficient, dar si mai linistit.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *