Extracții dentare

Extracțiile dentare reprezintă cea mai simplă metodă pentru a scapă de dinții nefuncționali sau care provoacă durere, dar nu și cea mai de dorit.

Cu toată experiența stomatologilor însă, în anumite cazuri este imposibilă salvarea unui dinte de la extracții dentare. Există nenumărate motive pentru care să se dorească evitarea unei astfel de intervenții, deoarece dinții naturali nu pot fi replicați nici cu cele mai moderne tehnologii și de aceea este necesar să avem cât mai mare grijă de ei. În cazul în care nu poate fi evitată, însă, procedura în sine nu este una complicată și se pune în practică în cel mai scurt timp în cadrul oricărui cabinet stomatologic. Această se alege atunci când toate celelalte modalități de tratament dentar nu sunt eficiente, sau atunci când este necesar mai mult spațiu pentru eruperea corectă altor dinți incluși. Deși reprezintă cea mai întâlnită practică stomatologică, în prezent, tot mai mulți medici încearcă să găsească soluții alternative pentru a putea salva dinții naturali.

Dantura va avea nevoie de o îngrijire mai atentă ulterior

După extracții este foarte important să avem foarte mare grijă de dantură noastră pentru a împiedică o posibilă infecție. Astfel, va trebui să reluăm atât clătitul cât și periajul cu o periuță de dinți specială, extrem de delicată, în timp ce restul gurii va fi igienizat exact așa că și până acum. Nu este recomandat că în primele 14 zile de la extracție să se facă dus bucal, însă cel mai bine este că după intervenție să ascultați sfaturile medicului dumneavoastră. Cu ajutorul unui stomatolog veți reuși să obțineți exact acele rezultate de care aveți nevoie, iar durerea care până acum nu va lasă în pace, va dispărea că și cum nu ar fi fost niciodată acolo. Extracțiile sunt proceduri extrem de complexe, care necesită să respectați o serie de reguli stricte.

Cât durează perioada de recuperare și care sunt etapele acesteia?

De cele mai multe ori după o extracție dentară, timpul de recuperare este de 7 – 10 zile, până când firele cu care a fost realizată sutură se suprimă. De asemenea, există foarte multe recomandări legate de alimentele care pot fi consumate și care trebuie evitate. Este absolut obligatoriu să respectăm toate indicațiile medicului pentru a asigura o vindecare ușoară și rapidă. Mai mult decât atât, în ziua extracției nu vei putea să fumezi sau să bei alcool și mai important de atât, cu siguranță nu vei avea voie să clătești gură cu apă, cel puțin două ore de la efectuarea ei. Toate indicațiile sunt necesare pentru a evita riscul hemoragiilor, zona respectivă fiind foarte sensibilă.

Prețul pentru o astfel de intervenție dentară variază între 100 – 275 de lei, în funcție de amploarea și complexitatea acesteia.

Leave a Comment