Daca doresti sa vizitezi un oras unic in lume, vezi ofertele pentru un city break la Amsterdam. Obiectivele impresionante te vor incanta.

Una dintre obiectivele cele mai populare din Amsterdam – și cu siguranță cel mai important depozit de artă – Muzeul Rijksmuseum a fost fondat în 1809 pentru a găzdui o imensă colecție de artă și antichități rare din țară. Colecția impresionantă a muzeului include aproximativ șapte milioane de opere de artă, dintre care mai mult de 5.000 de tablouri sunt de o valoare inestimabila În plus, Rijksmuseum se mândrește cu o bibliotecă bine aprovizionată, cu mai mult de 35.000 de cărți și manuscrise, precum și cu numeroase exponate fascinante. Un amanunt special sunt colecțiile sale de artizanat tradițional, sculptură medievală și stiluri de artă modernă.

Pe Prinsengracht, Muzeul Anne Frank este dedicat  uneia dintre cele mai cunoscute victime ale Holocaustului din lume. În casa în care familia Annei se ascundea pentru o mare parte a celui de-al doilea război mondial – erau refugiați evrei din orașul german Frankfurt – Anne a scris jurnalul care a devenit un bestseller internațional după război. O mare parte a casei a fost păstrată așa cum era în timpul Annei și serveste ca un monument al unei perioade tragice din istorie.

Alături de Muzeul Anne Frank, Biserica de Vest din Amsterdam (Westerkerk) este una dintre cele mai populare biserici din oraș. Finalizată în 1630, această biserică renascentistă este neobișnuită datorită numeroaselor sale caracteristici gotice interne și externe. Turnul său de 85 de metri, cunoscut sub numele de “Langer Jan” (înaltul Ioan), este cel mai înalt în oraș, iar pe vârful său este o replică mare a coroanei împăratului, plasată acolo în memoria împăratului Maximilian din Austria .  Alte elemente importante includ o orga datând din 1622, împreună cu o coloană de marmură interesantă plasată acolo în 1906 în memoria lui Rembrandt, care a fost îngropat în afara bisericii.

Jordaan este cel mai popular cartier din Amsterdam, cunoscut pentru amestecul său de zone rezidențiale cu curți, piețe pline de viață și buticuri și restaurante de lux. Turiștii ar putea petrece cu ușurință o zi pur și simplu rătăcind pe străzile pitorești, dar zona ofera multe lucruri de facut. Cunoscută cel mai mult pentru casa lui Anne Frank, zona gazduieste, de asemenea, comorile mai puțin cunoscute, cum ar fi Muzeul Woonboots, un muzeu plutitor. În dimineața zilei de sâmbătă, Lindengracht se transformă într-o piață uriașă în aer liber, unde puteți găsi meșteșugari, produse, flori și bunuri locale perfect. Luni dimineața, Westerstraat se umple cu standuri. Restaurantele și cafenelele din Jordaan au devenit un loc la modă.

Cel mai mare și mai vizitat parc din Amsterdam, Vondelpark ocupă 116 de acri, care conțin multe lucruri de văzut și de făcut. În plus, parcul găzduiește o grădină de trandafiri cu mai mult de 70 de tipuri de flori. Are, de asemenea, o varietate de sculpturi și statui, locuri de joacă și alte facilități de agrement, inclusiv închirierea de rolele și Teatrul Vondelpark Open Air, care servește ca loc de desfășurare a producțiilor muzicale și scenice din mai până în septembrie.

La început, primărie, Palatul Regal serveste ca reședință regala când regele se află în oraș. Construcția sa a fost o sarcină monumentală; aceasta a inceput in 1648 și a necesitat ingroparea a 13.659 grămezi pentru a susține structura mamutului. Bazat pe arhitectura vechii Rome, exteriorul este strict clasic, în timp ce interiorul este mobilat magnific. Alte elemente importante includ una dintre cele mai bune colecții de mobilier din lume; camera Trezorierului orașului, cu șemineu din marmură și tablouri de plafon de Cornelis Holsteyn; și Sala de Aldermen, care conține și picturi de Bol și Flinck. Camera cea mai importantă este Sala de Consiliu, decorată somptuos.

In cazul in care articolul te-a convins, descopera oferta Fabricii de Vacanta si lasa-te purtat.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *