2 trasee montane simplu de parcurs pe care nu trebuie sa le ratezi cand mergi la Predeal

Inca din momentul in care ne planificam o vacanta, deja vizualizam ceea ce o sa vedem acolo, incepem sa cautam tot felul de articole, recenzii pe care le-au scris alte persoane care o vizitat locul respectiv si care au fost impresionate de frumusetile locurilor. Totusi, pentru a sti cu siguranta daca un loc merita vizitat, cel mai indicat este sa mergem chiar noi insine acolo si sa vedem cu ochii nostri daca, intr-adevar, asa este! Cand vine vorba de zona Predealului, ne referim la o veritabila bijuterie a naturii care a fost lasata pe pamant romanesc. De aceea, pentru pasionatii treseelor montane, avem o super-propunere. Astfel, daca aveti de gand sa ajungeti in zona Predeal, venim cu o serie de recomandari pe care nu trebuie sa le ratati daca vreti sa va bucurati cu cateva plimbari de neuitat!

Acestea fiind spuse, in randurile de mai jos, veti regasi cateva trasee montane care au fost deja explorate de pasionatii sporturilor de iarna si, in principal, de cei care prefera o vacanta la munte in detrimentul uneia la mare.

  1. Traseul turistic Predeal – Cabana Trei Brazi. Despre acest traseu se spune ca este unul dintre cele mai facile, asa incat, poate fi parcurs foarte usor atat cu masina, cat si pe jos, pentru ca drumul este unul practicabil, fiind reprezentat de o poteca micuta, insa vizibila si care nu creeza dificultati in momentul parcurgerii acesteia. In ceea ce priveste distanta dintre cele doua locuri pe care trebuie sa o parcurgeti, aceasta este de doar 5 km. Practic, in pas lejer, va ia aproximativ o ora ajungeti la destinatie, indiferent care ar fi aceea. In plus, odata ajunsi la Cabana Trei Brazi, va puteti rasfata cu un ceai, un vin fiert sau o cafea, iar ulterior va puteti continua periplul catre Cabana Secuilor, aflata la o distanta de aproximativ 1.5 km, unde se poate ajunse atat cu autoturismul, cat si pe jos. Noi va recomandam, totusi, mersul pe jos pentru a surprinde mai profund minunatiile locurilor.
  2. Traseul Cabana Cioplea (veche) – Cabana Susai. Intrucat oamenilor le plac provocarile, de aceasta data venim cu o propunere de traseu turistic foarte interesanta, fiind atractiva pentru oricine. Traseul propus este realizabil atat cu masina, cat si practicand mersul pe jos. Totusi, trebuie sa consultati prognoza meteo inainte de a pleca in drumetie, pentru ca o eventuala ploaie va poate intoarce de indata din drum. Pentru a ajunge la destinatie, aveti nevoie de aproximativ 90 de minute de mers lejer, pentru ca drumul este excelent, fiind chiar asfaltat pe prima parte, chiar daca acesta strabate padurile. Iar daca nu stiati, zona urmeaza sa fie populata curand, pentru ca s-au construit cateva apartamente pentru vanzare.

Un hotel in Predeal cu piscina pe care te poti baza este Elexus!

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *